производител : BVLGARI

Bvlgari е италианска луксозна къща собственост на Сотириос Вулгарис през 1884. Името на фирмата е производно на фамилното име на основателя и буквата "V" в думата е латински класически азбука характер за буква "U", така че думата се произнася просто като че ли са написани като "Булгари".


Основателят на къщата, Sotirio Вулгарис, първоначално е бил от Гърция, където той научил търговията .Той напуска родния си град през 1877 г. и се отправи към Корфу, а по-късно към Неапол, преди кацане в Рим през 1881 г. Той започва компанията Bvlgari през 1884.


Водещ магазин на компанията е открит през 1905 г. с помощта на синовете му, в Via Dei Condotti, и скоро става успешен и известен. Първите международни магазини са отворени през 1970 г. в Ню Йорк, Париж, Женева и Монте Карло. Bvlgari имали свои собствени търговски обекти (изложения) в Pierre Hotel в Ню Йорк в продължение на много години, и сега има близо 300 магазина по целия свят.


Първоначално известен с великолепната си бижута, марката е разширила своите предложения да включва часовници, аксесоари, чанти, хотели и парфюми. 

Показване на 1 - 8 от 8 артикула
Показване на 1 - 8 от 8 артикула