производител : CHANEL

Модна къща Шанел основава през 1908 г. легендарния Габриел Шанел. От откриването си фирмата се занимава с производство на изискани дамски облекла и луксозни стоки. Марката Chanel стартира с първия магазин който е открит през 1910 г., а известната парфюмна линия е официално регистрирана през 1924 г. Днес фирмата се занимава с производство на облекло и аксесоари, козметика и парфюми, бижута готови да задоволят най-изисканите вкусове.


Шанел - легендата в производство на маркови парфюми 


Световно известния парфюм Chanel №5 е създаден емигрант от Русия през 1921 г. - парфюмериста Ернест Баух. Той предлага на Коко Шанел, за да избере най-добрия аромат от няколко проби. След това Шанел избра и бутилката на номер 5. Така се появява в най-известните парфюми в света, съставът на които включваше 80 съставки. Необичайна беше бутилката - проста, аскетична, по-характерна за мъжките аромати.


Успехът на парфюми Шанел 


Популярността на легендарния аромат "Шанел №5" дойде изключително бързо. Това беше и една от причините  парфюмната линия на марката да е една от най-популярните и успешни в света. Днес колекцията парфюми на Chanel е представена от почти 60 аромата.


Цялата колекция можете да разгледате в нашия онлайн магазин.

за страница
Показване на 1 - 12 от 14 артикула
Показване на 1 - 12 от 14 артикула