производител : LALIQUE

Lalique е френска дизайнерска къща, основана от художник, майстор керамик и бижутер Рене Лалик. Роден в малкото селце Ay през 1860 г., и израснал в Париж, така и Ay, младият Рене развива силен интерес към природния свят, които напълно ще се изрази в по-късните творби. Той официално учи изкуство в колежа Turgot, но е принуден да напусне, когато баща му почина. На 12-годишна възраст, той започва стаж с парижки златар.Той бе в състояние да продължи образованието си в Sydenham Art College в Лондон.


Той се завръща в Англия и работи като художник на свободна практика, а също така проектиране бижута за уважаваната къщи като Cartier и Boucheron, преди да премине на собствения си бизнес през 1885. Бижута в момента се поставят с акцент върху скъпоценни камъни.


Lalique партнира с Франсоа Коти, за да развият красивите съдове за парфюми революционна концепция по това време. Парфюмите в момента се продават в луксозни и изискани стъклени флакони.


Lalique почива през 1945 г., но неговият артистичен талант се е предавало от поколение на поколение. Внучката му Lalique Мари-Клод, решава да създаде собствена линия на парфюми през 1992 г., съживяване традиция за предлагането на парфюми в красиви шипета.


Показване на 1 - 5 от 5 артикула
Показване на 1 - 5 от 5 артикула