производител : CACHAREL

Марката Cacharel се появи през 1958 г., френският шивач Jean Bousquet стана негов създател. Името на марката е кръстено на малка зелена птица, която привлича погледа на Жан Буске, в момента, в който е измислил име за собствения си бизнес. 
Първият успех дойде в Кашарел през 60-те години на 20-ти век, след освобождаването на прозрачна платнена блуза Liberty, която беше необходима за носене без бельо. Тези блузи бяха първата стъпка към световното признание на марката Cacharel. 
В допълнение към блузите, Cacharel пусна цяла серия от плат Liberty, състояща се от смес от памук и коприна, тази материя, в допълнение към привлекателността си, беше много удобна за носене и се радваше на заслужен успех с модата.
Но марката Cacharel наистина спечели популярност след излизането на филма „И Бог създаде жена”, с Бриджит Бордо в главната роля, във филма имаше бяла блуза от Кашарел.


В края на 20-ти век компанията претърпява значителен спад, въпреки че Кашарел е най-големият износител на облекло във Франция, възраждането на марката започва през 2000 г., когато двама нови дизайнери дойдоха в Кашарел - семейната двойка Сюзан Клеменс и Инасио Рибейро. С тяхна помощ в моделите Кашарел се появи и младежко безразсъдство, което привлече много нови клиенти. 


 Днес Cacharel е модерно дизайнерско облекло за жени, проектирано за всички поводи. Модели на дрехи от Kasharel изглеждат така, сякаш са взети назаем от гардероба на дъщеря или по-малка сестра, те са наивни, сладки, но в същото време много привлекателни и възхитителни.
През 2008 г. бяха направени промени в Кашарел, дизайнерите Сюзан Клеменс и Инасио Рибейро напуснаха компанията, замениха ги Естер Ангула, която преди това е работила в Прада, Емилио Пучи и в екипа на Кашарел. 
Линиите за дамско облекло от Kasharel винаги се радват на голяма популярност, благодарение на очарованието и спонтанността на произведените дрехи. В допълнение към дрехите, колекциите обикновено съдържат пълен набор от необходими аксесоари: колани, чанти, обувки.
Освен това, много хора познават Cacharel като марка за парфюми, но всъщност парфюмите cacharel са много отдалечени в компанията, не по-малко известната компания L'Oreal произвежда парфюми под марката Cacharel. Първият парфюм cacharel излиза през далечната 1978 година. Тези кашалерски аромати , които вече са станали легендарни, се наричат ​​Анаис Анаис, а дори и днес в много страни в Европа, те са включени в топ 5 на най-популярните аромати. През 1980 г. излязоха нови парфюми cacharel - Cacharel LouLou и Cacharel Pour Home, а през 1990 г. парфюмите cacharel - Eau D'Eden, LouLou Blue, Eden и NOA. 
Днес парфюмната линия на Cacharel е представена от повече от 10 вкуса. Обикновено всички аромати се предлагат в две форми: cacharel parfume и cacharel eau de toilette.
Днес Cacharel е линия от ежедневни облекла, достъпни за всички и парфюмна линия с необичайни вкусове. Търговската мрежа на марката Kasharel се състои от повече от 1000 магазина по целия свят.

Показване на 1 - 2 от 2 артикула
Показване на 1 - 2 от 2 артикула